O nama

Šta je SeoTOP i čime se bavi?

SeoTOP logoSeoTOP je zajednica nezavisnih stručnjaka, poznavalaca i entuzijasta iz IT, marketinških i jezičkih oblasti koja se okuplja prema potrebama slobodnih projekata. U početku smo se bavili samo optimizacijom sajtova, ali smo zbog sve veće potražnje i obima posla, kao i poverenja koje smo vremenom stekli, uključili dodatne usluge. Tako se ponuda proširila i na druge IT oblasti poput veb dizajna, izrade sajtova, izrade aplikacija za mobilne uređaje i ostale. Kako su Internet marketing, online oglašavanje i društvene mreže u bliskoj vezi sa SEO-m tako smo i te oblasti dodali u ponudu. Za potrebe izrade kvalitetnog sadržaja za veb sajtove uključili smo i stručnjake iz jezičkih oblasti koji se bave pisanjem i prevođenjem tekstova (copywriting).

Kako je nastalo ime SeoTOP?

Naziv i logo sajta su nastali kao veza između terminoloških i idejnih sličnosti koje povezuju SEO (optimizaciju) i društvenu igru šah. Izrazi poput strategija, analiza, promišljanje, bele i crne figure (white hat / black hat SEO) samo su neki od njih. Tako se TOP odnosi na šahovsku figuru što u spoju sa SEO daje puno ime sajta.

Koji nam je cilj i ideja?

Naš cilj je da omogućimo svima da se kvalitetno informišu o temama iz oblasti kojima se bavimo i neposredno doprinesemo podizanju kvaliteta IT zajednice. Namera nam je da to postignemo pre svega sadržajem koji objavljujemo u blog sekciji, a takođe i na raznim drugim mestima na internetu na kojima učestvujemo diskusijama i komentarima.
Ideja nam je da SeoTOP jednog dana postane poznato mesto za okupljanje ljudi koji će razmenjivati iskustva i ideje, i na taj način pomoći razvijanju IT industrije na ovim prostorima.
Pored toga, nastojimo da svojim radom, zalaganjem i poverenjem ostvarimo poslovne kontakte i saradnje, i učestvujemo u novim zanimljivim projektima.

Ko može da postane deo SeoTOP zajednice?

Naš tim čine mladi ljudi koji se okupljaju zarad dodatnih (freelance) angažmana i sticanja novih radnih iskustava.  Svako ko se bavi nekom od pomenutih oblasti i ko je voljan da doprinese zajednici može da se priključi.

 

Marko Antonijević
Vlasnik/SEO menadžer